Údržba a čištění podlah

Údržba a čištění podlah je důležité, aby Vaše podlaha vypadala stále pořád stejně jako nová. Údržba a čištění se provádí v závislosti na typu podlahy. Pokud máte doma starší a neudržovanou podlahu, doporučili bychom vám navštívit stránku věnované renovaci podlah a parket.

Návod na čištění a údržbu lakovaných dřevěných podlah

Přirozený růst a struktura dřeva dodávají dřevěným podlahám jejich zvláštní ráz. Díky lakování ve třech vrstvách jsou chráněny proti vniknutí nečistot a tekutin. čištění a údržba jsou proto jednoduché a nevyžadují větší námahu. Nepoužívejte ocelové drátěnky. Důležité pro dlouhou životnost laku je instalace kvalitních a účinných čistících zón před vchodem do místnosti. Nohy nábytku doporučujeme opatřit plstěnými podložkami.

Provozní čištění podlah

Mopem, smetákem, vysavačem. Nečistoty a písek působí jako brusivo a je nutné je okamžitě odstranit. Podle potřeby můžete podlahu vytřít mírně navlhčeným mopem z přírodní bavlny.

Důkladné (základní) čištění

Strojní nebo ruční důkladné čištění je nutné jen tehdy, když podlaha vykazuje silné a pevně ulpělé znečištění, které již není možné odstranit provozním čištěním. Pro důkladné čištění se hodí Parkett Polish REMOVER. Při čištění nezaplavujte podlahu vodou, protože jinak by mohly vzniknout škody v důsledku bobtnání dřeva. Proto čistící roztok hned zase setřete nejlépe bavlněným mopem navlhčeným čistou vodou.

Máte dotazy? Jsme experti na podlahové krytiny

  • Jsme již 20 let na trhu (20 let zkušeností a praxe)
  • Desítky položených podlahových krytin
  • Stovky metrů čtverečních prodaných podlah
  • Poskytneme Vám rady & tipy jak podlahu udržovat
Chcete se poradit a zjistit, kolik by stála vaše podlaha?