Pokládka laminátové podlahy

Laminátová plovoucí podlaha vyniká svojí vysokou odolností a naopak snadnou údržbou. Jejich výhodou je, že jsou levnější alternativou k podlahám ze skutečného dřeva.

Vrstevnatá konstrukce této podlahové technologie spojuje silné stránky dřeva, pryskyřice a papíru. Vrchní vrstva je tvořena melaninovou vrstvou a ta chrání dekor.

Více o laminátu se můžete také dočíst na Wikipedii.

Laminátová plovoucí podlaha - vzory

Laminátové podlahy EGGER 2022 představené pod mottem Always up to datekombinují aktuální oblíbené dekory s nejmodernějšími technologiemi a prvotřídním servisem.Kolekce laminátových podlah EGGER obsahuje celkem 70 dekorů s osmi různými povrchy v pěti rozměrových formátech přizpůsobených nejrůznějším požadavkům zákazníků. Těžištěm nabídky jsou oblíbené dubové dekory v různých variantách, nechybí ale ani další populární dezény.

Katalog:

Ceník:

1) Příprava pokládky

Zde je potřeba dbát na správnou vlhkost (do 2 % zbytkové vlhkosti) a nekompromisní rovinu podlahy (max. odchylka 2 mm na 2metrovou lať).

V případě, že není podlaha zarovnaná, vyrovná se podklad stěrkovací hmotou. Po vyzrání podkladu je možné přejít k samotné pokládce. Samotné vyschnutí je závislé na tloušťce vylité hmoty.

Dobu vyschnutí je možno zkrátit:

  • dostatečným větráním
  • vyšší teplotou

V závislosti na podkladu vybíráme správné lepidlo, či penetraci, která je vhodná k odmaštění a odprášení, aby lepidlo mohlo správně přilnout. Poté nanášíme první vrstvy penetrace. Na její vstřebání a zaschnutí čekáme 1–24 hodin.

2) Parotěsná zábrana

Po přípravě podkladu následuje vložení parotěsné zábrany, která zamezuje unikání vlhkosti z podkladu do laminátové podlahy. V případě zájmu klienta vkládáme speciální protihlukovou podložku, která může sloužit také k vyrovnání podlahy

Cena pokládky

Máte zájem o pokládku laminátové (plovoucí) podlahy? Zdarma provedeme posouzení, zaměření i rozpočet materiálu. Ihned po posouzení budete vědět, zda podlahu skutečně “jen” položíme, nebo zda je potřeba upravovat podklad.

Chcete znát, kolik bude stát pokládka podlahy u vás doma?

Příprava zakázky (posouzení, zaměření) zdarma
Cenová nabídka, rozpočet materiálu a práce zdarma
Montáž laminátové podlahy se zámkem 265 Kč/m2

 Cena montáže laminátové podlahy se zámkem závisí na celkovém počtu čtverečních metrů. Další práce naceňujeme buď stejným způsobem nebo hodinově. K finančně nejnáročnějším úkonům pak patří broušení podkladu.

Broušení podkladu diamantem do 3mm – dle spotřeby diamantu 290 Kč/m2
Broušení podkladu jednokotoučovým strojem – smirek 40 Kč/m2
Mezibrus nivelační hmoty cement, sádra 35 Kč/m2
Odbroušení vyzrálého anhydridu 150 – 200 Kč/m2
Vysátí podkladu průmyslovým vysavačem prašnost 20 Kč/m2
Penetrování podkladu disperzí od 15 Kč/m2
Stěrkování nivelační hmotou s vlákny 50 Kč/m2
Odvzdušnění nivelační hmoty 10 Kč/m2
Měření vlhkosti podkladu příložná metoda 300 Kč/ks
Oprava podkladu/šití betonu, tmelení 285 Kč/hod.
Vynošení materiálu na zakázku včetně odnošení starých krytin 285 Kč/hod.